KIRIKKALE / MERKEZ - Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferimizin yıldönümünde aziz şehitlerimizi saygıyla andık. Öğrencilerimiz 18 Mart temalı tiyatro gösterisi ile unutulmaz bir gün yaşattı.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tiyatro gösterimizin tam halini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Mrt

İşletmelerle beceri eğitimine devam eden öğrencilerimizin işletme temsilcileri ile okulumuzda 08/03/2024 günü ''İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ''konusunda okul müdürü başkanlığında toplantı yapıldı. Katılan tüm işletme temsicilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından okulumuzda öğrencilere ''Gençlik ve Güvenli Gelecek ''konulu seminer verildi.

Ara

Görme Engelli Eğitimci Yazar Bekir Akdeniz 11 ve 12. sınıflarımıza toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza ve onların yaşadıkları zorluklara ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla seminer verdi.

Kas

10 Kasım günü Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk'ü okulumuzda düzenlediğimiz anma programıyla andık.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılını okulumuzda hazırlanan programla coşkuyla kutladık.

Programımızda Zeybek Gösterisi, Bayrak Gösterisi ve diğer çalışmalara yer verdik. Tören sonunda mahallemizde bayraklar eşliğinde geçit oluşturarak törenimizi bitirdik.

Nice 100. yıllara...

Ekm

Okulumuzda ilk kez bu yıl İnsansız Hava Araçları (İHA-UAV) Kullanımı seçmeli meslek dersi olarak verilmeye başlanmıştır. DJI Mini-3 İHA ile öğrencilerimiz mesleki anlamda teorik ve pratik olarak İHA fotogrametrisini öğrenmeye başladılar. Klasik ölçme yöntemlerine göre maliyet, zaman ve doğruluk açısından sağladığı avantajlara ek olarak gelişen teknoloji ile birlikte maliyetlerin düşmesi ve erişilebilirliğin artmasıyla İHA’lar haritacılık başta olmak üzere büyük ölçekli harita üretimi, madencilik, tarımsal uygulamalar, afet yönetimi, meteoroloji, arkeoloji ve kültürel mirasların belgelenmesi gibi birçok alanda günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Sektörün hızına okulumuzda verdiğimiz eğitimlerle yetişiyoruz.

Kas

9 VE 10. SINIFLARIMIZ 12.10.2023 TARİHİNDE KIRIKKALE BİLİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİLER.

Eyl

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ahilik haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı. Ahi geleneğine özgü şed kuşanma törenimiz yapıldı. İmece usulü yemekler pişirilerek öğrencilerimize ahi gelenekleri hatırlatılarak program sonlandırıldı.