KIRIKKALE / MERKEZ - Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kırıkkale'de İlk ve Tek İnsansız Hava Aracı (Drone) Kullanımı Dersi Olan Okul Malazgirt MTAL

Okulumuzda ilk kez bu yıl İnsansız Hava Araçları (İHA-UAV) Kullanımı seçmeli meslek dersi olarak verilmeye başlanmıştır. DJI Mini-3 İHA ile öğrencilerimiz mesleki anlamda teorik ve pratik olarak İHA fotogrametrisini öğrenmeye başladılar. Klasik ölçme yöntemlerine göre maliyet, zaman ve doğruluk açısından sağladığı avantajlara ek olarak gelişen teknoloji ile birlikte maliyetlerin düşmesi ve erişilebilirliğin artmasıyla İHA’lar haritacılık başta olmak üzere büyük ölçekli harita üretimi, madencilik, tarımsal uygulamalar, afet yönetimi, meteoroloji, arkeoloji ve kültürel mirasların belgelenmesi gibi birçok alanda günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Sektörün hızına okulumuzda verdiğimiz eğitimlerle yetişiyoruz.

Yayın: 19.10.2023 - Güncelleme: 19.10.2023 23:04 - Görüntülenme: 126